Gemak Peynir Teknesi Ne İşe Yarar?

Gemak Peynir Teknesi Ne İşe Yarar?

Gemak Peynir Teknesi Ne İşe Yarar?

Peynir teknesi beyaz peynir türlerinin üretiminin sağlandığı tekne olarak ifade edilebilir. Bu teknede mayalama, teleme kırılarak, cendere bezi ile yanlarında yer alan kasnaklar ile süzme işlemi sağlanır. Baskı tablaları ve ağırlıkları yerleştirilerek kalan suyun atılması işlemi yerine getirilir. Üretilen peynirler kalıp kalıp kesilerek, salamura suyu verilir ve paketlenir. Peynir teknesi ne işe yarar? Sorusunun ayrıntılı açıklaması ise şu şekilde yapılabilir. Yüksek kalitede üretilen peynirlerin kesmiği ve peynir altı suları elde etmek için tasarlanan makineler, sert peynirleri bile rahatlıkla kesebilmektedir. Peynirlerin cinsine uygun olarak üretilen tekne modellerini Gemak ile bulabilmek mümkündür.

Peynir Kesmik Yapım Teknesi Nedir?

Birçok peynir çeşidi lezzetine göre değişkenlik gösterirken, yumuşaklığına ve sertliğine göre de birbirinden ayrılmaktadır. Peynir kesmik yapım teknesi ise farklı cinsten peynirlerin kesmiğinin üretilmesinde kullanılan aletlerdir. Teknede optimum düzeyde nem bulunur. Bu nedenle ürün kalitesi de üst düzeye taşınmış olur. Kesmiği mükemmel bir şekilde parçalara ayırarak kesen tekne, özel olarak tasarlanmış bıçaklar sayesinde yerine getirilir. Patentli olan bıçak çerçeveleri paslanmaz ve sağlığa zararlı değildirler. Kesmik üretimi yaparken, köy peyniri, çedar, mozarella, parmesan, romano, yağsız peynirler ve benzeri peynir türleri kullanılabilir. Farklı çeşitlerde üretilen peynirleri rahatça keserek, farklı işlemlerde yapılabilmektedir.

Peynir Teknesi Avantajları Nelerdir?

Peynir tekneleri ile yapılan işlemlerin birçok avantajı bulunmaktadır. Peynir teknesi avantajları nelerdir? Sorusunu merak edenler için şu şekilde sıralamalar yapılabilir:
  • Kapalı ve hijyenik bir üniteye sahip olması
  • Eşit peynir tane boyutlarını sağlamaya yarayan mekanik sistemde çalışması
  • Isıtma hız kontrol sistemi ile çalışma performansı göstermesi
  • Yaptığı işlemleri ayrı ayrı yerine getirir. Karıştırma, boylama, çaprazlama kesme araçları buna bir örnektir.
  • Yüksek peynir verimi sağlayarak, peynir üzerindeki lezzeti artırır.
  • Otomatik kontrol sistemi ile çalışan bir sistemi vardır.
  • Yerinde temizliğe uygun olarak çalışmaktadır.
Bu avantajlar ile daha verimli bir üretim ve hijyenik anlamda yapılan işlemleri bir arada sunmaktadır. Ayrıca kontrol sistemleri çalışma performansını yükseltmektedir. Bu sistemlerin temizliği kolay olduğu için rahatlıkla temizlik işlemi sağlanacaktır.