İşte Peynir Üretim Tesisi Kurmak İçin Tüm Bilmeniz Gerekenler

İşte Peynir Üretim Tesisi Kurmak İçin Tüm Bilmeniz Gerekenler

Peynir Üretim Tesisi Kurmak

Ülkemizde hayvancılık hemen hemen her bölgede yaygın olarak yapılmaktadır. Bu sebeple hayvancılık ve hayvansal ürünlerin üretim imkânı oldukça geniştir. Ülkemizde süt ve süt ürünleri tesisleri kurmak mantıklı ve gerçekten getirisi yüksek olan bir iştir. Biz de sizler için peynir üretim tesisi kurmak hakkında mutlaka bilmeniz gerekenleri sıraladık.

Peynir Üretim Tesisi Kurulum Aşamaları

Peynir üretim tesisi ciddi fizibilite çalışmaları ardından kurulabilir. Bu işlemler sizlerin kurmuş olduğu tesisin yeterliliği noktasında kontrol mahiyetindedir.

  • Tesis araçlarını almadan önce mutlaka üretimi yapılacak ürün ve çeşitlerine karar vermiş olmalısınız.
  • Hedef müşteri kitlesi belirlenmiş olmalıdır.
  • Hammadde temini konusu açığa kavuşturulmalıdır.
  • Tesisin kurulacağı yer büyük bir önem teşkil etmektedir. Hammaddeye yakın olan tesisin üretim yapma imkânı çok daha geniştir.
  • Peynir üretim tesisi kurulumu için gerekli izinleri ilgili merciinden mutlaka almış olmalısınız.
  • Üretilecek ürün miktarı ve kapasitesi belirlenmiş olmalıdır.
  • Yatırım maliyeti belirlenmiş olmalıdır.
  • Peynir üretim tesisi enerji kaynaklarına yakın olmalıdır. Aksi halde iş yerinizde istenmeyen aksamalar yaşayabilir; hatta ekipmanlarınız için gereken enerjiyi elde edemeyebilirsiniz.

 

Peynir Üretim Tesisi İçin Teknik Altyapı Nasıl Kurulur?

İlk iş olarak yapmak istediğiniz üretimin kapasitesini belirlemelisiniz. Gerekli ekipmanların temini ve yatırım konusunda en büyük rolü bu unsur oynamaktadır. Peynir üretim tesisi için makul bir yer belirlenmeli, inşa edilecek ya da alınacak fabrika binasına karar verilmelidir. Bu noktada hangi üretimi nasıl yapacağınız önem taşır. Bu yönde peynir üretim tesisi için ihtiyacınız olan üniteler oluşturulacak, laboratuvara yer verilecektir.

Peynir Üretim Tesisi Kurmak Maliyetli Midir?

Peynir üretim tesisi kurulumunda gider kalemleri önemli bir husustur. Peynir üretimi yanında ambalajlama, enerji, iş gücü, hammadde gibi etkenlerin gerçekleştirilmesi ve temini üretiminizin temelini oluşturur. Tüm bu işlemlerin maliyeti dikkate alınarak yatırım yapılmalıdır. Hammaddenin peynir üretim tesisi tarafından temin edilmesi ya da dışarıdan alınması, maliyet konusunda oldukça önem arz eden bir konudur. Planlamakta olduğunuz işin boyutu maliyete oldukça etkilidir. Fakat yine de belirtmekte fayda var ki peynir üretim tesisi kurmak, her halde ciddi bir getiri imkanı sağlamaktadır.