Yağ Eritme Tankı Nedir?

Yağ Eritme Tankı Nedir?

Yağ Eritme Tankı Nedir?

Kakao yağı gibi muadil yağların eritilmesi amacı ile kullanılan yağ eritme tankı ürün besleme verimliliğinin artırılması için farklı şekil ve kapasitelerde üretilmektedir. Eritme serpantinlerinin üst kısmına konulan katı yağ blokları bulunmaktadır. Bu serpantin adı verilen sistem üzerinden yağ blokları sıcak su yardımı ile ısıtılır ve daha bu sayede de erime işlemi sağlanır. Yağların erimesini sağlayan bu tankların paslanmaz yapısı sayesinde oldukça uzun ömürlü olmalarının yanı sıra tankların var olan cidarlı yapıları sayesinde yağlar için bir sıcaklık belirlenir ve belirlenen sıcaklık otomatik olarak korunmuş olur. Sıcak su ise pompa, transfer borusu, serpantin gibi kısımlar arasında sirkülasyonu gerçekleşmektedir.

Yağ Eritme Tankının Özellikleri

Erimiş yağların transfer edilmesi işlemi ise cidarlı pompalar ya da paslanmaz vanalar vasıtası ile sağlanmaktadır. Kazanın ayak kısımlarına ise tartım grupları yerleştirilmektedir. Ürün miktarının transfer edilmesi sonrası pompa otomatik bir şekilde durmaktadır. Eritme serpantinleri ise üçgen olacak şekilde dizayn edilmiştir. Yağ blokları iki yüzey şeklinde ısıtılmakta ve erişme işlemi kısa süre içinde gerçekleştirilir. Yağlar seperatör üzerinde ızgaraya bırakılmaktadır. Izgaranın eğimli olmasının yanı sıra parça yağların ortadan kaldırılması için ise bir karıştırıcı bulunmaktadır. Redüktörde bu sayede yağ sızıntısı olması ya da korozyon olması halinde tank içinde var olan yağların olumsuz anlamda etkilenmesi de ortadan kaldırılmış olacaktır. Paslanmaz malzemeden imal edilen makineler bu gün pek çok sektöre hizmet etmektedir. İhtiyaç durumuna göre üretim yapan firmalar tarafından yağ eritme tankı kapasitesi belirlenmektedir.

Yağ Eritme Tankı Fiyatları

Yağ eritme tankı fiyatları firmalara ve tank kapasitesine göre değişiklik göstermektedir. Paslanmaz malzemeden imal edilen bu tanklar cidarlı olmalarının yanı sıra talebe göre cam yünü ile kaplanabilir. Bu sayede izolasyon sağlanabilir. Sıcak suyun devridaimi vasıtası ile erişme işlemi yapılır. Izgaranın üst kısmına konulan yağların eritilmesi ve daha sonra haznede birikmesi sağlanır. Sıvı yağ olarak kullanılmak üzere transfer pompası vasıtası ile diğer gruplara aktarılan yağlar özellikle çikolata üretim tesislerinde kullanılmaktadır. Fiyatlar hakkında hemen firmamız ile iletişime geçerek bilgi alabilirsiniz.