Gıda İşleme Makinaları

Gıda İşleme Makinaları

Gıda İşleme Makinaları

Gıda sektörü oldukça büyük ve gerekli bir sektördür. Kapasite bakımından çok büyük işletmeler söz konusu olduğundan gıdaların işlenmesi için zaman alıcı olabilir. Teknolojinin gelişmesi gıda sektörüne de sirayet etmiştir. Gelişen teknoloji ile birlikte imal edilen gıda makinaları ise hayatı kolaylaştırmaktadır. Soyma, doğrama, dilimleme, rendeleme gibi farklı işlevleri olan bu makineler sadece restoranlarda değil aynı zamanda süpermarket ve hipermarketlerde de karşımıza çıkmaktadır. Üretkenlik sorunlarının önüne geçmek ve basit bir şekilde tüm bu işlemleri yapmak için üretilen ekipmanlar aynı zamanda emek tasarrufu da sağlamaktadır. Tüm bu işlemlerin elde yapılması durumunda aynı zamanda atık oranlarında fazla olduğundan dolayı gıda işleme için makinaların kullanılması atıkların en aza indirilmesi açısından da önem taşımaktadır.


Gıda İşleme Makinası Çeşitleri

Gıda makinaları ile tüm gün tekrarlanan işlemler daha basit bir hal almaktadır. Büyük ve küçük rafinerilerde de kullanılan makineler oldukça prestijlidir;

  • Soyan soyma makinası
  • Midye temizleyici
  • Patates soyma makinası
  • Sebze işlemcisi
  • Peynir rendesi
  • Teknik, hassas ve profesyonel dilimleyici

Dilimleme makinaları yerleşik ölçekli, dikey dilimleme gibi farklı dilimleme şekillerine imkan tanırken sebze doğrayıcılar ise keskin disk ve bıçaklardan oluşmaktadır. Sarımsak ve soğan soyucular da kolaylık sağlarken farklı boyutlarda yemek bıçakları da yine gıda işlemede oldukça büyük yarar sağlamaktadır. Bunun yanında paketleme yapan makineler de tek değil, birden fazla işleme hattını içerek ekipmanlardan oluşmaktadır.

Gıda İşleme Makinalarının Sağladığı Avantajlar

Et, süt, sebze, meyve, tahıl gibi pek çok gıda maddesinin paketlenerek piyasaya arz edildiği bir sektörün eli ayağı gıda makinaları olarak karşımıza çıkmaktadır. İşleme operasyonlarının daha verimli olmasına yardımcı olan bu makinalar tüm gıda sektörlerine hizmet edecek şekilde dizayn edilmektedir. Pazarda maliyet avantajı elde edilmesine yardımcı olan bu makinalar aynı zamanda güven arz etmektedir. Doğrama gibi işlemlerin elle yapılması çeşitli kazalara sebep olurken makinalarda yer alan koruyucular sayesinde personel güvenliği de hat safhada olur. Gıda endüstrisine hizmet eden bu makinalar fiyat ve performans bakımından da işletmelere pek çok avantaj sunmaktadır.